Wat doet een audicien?

Denk je dat je gehoorverlies hebt? Dan is het ontzettend belangrijk om advies in te winnen bij een hoorspecialist die je vertrouwt. Een goede audicien staat je met raad en daad bij, doet een gehoortest, zoekt samen met jou de geschikte hoortoestellen uit en past deze uiteraard aan op jouw persoonlijke behoeften. Een audicien is een specialist op het gebied van audiologische apparatuur. In deze blog lees je meer over een audicien! 

Gehoortest 

Heb je last van gehoorverlies? Dan dien je een afspraak te maken bij een audicien. Een audicien bepaalt met een gehoortest of je gehoorschade hebt. Hij of zij analyseert je persoonlijke situatie en raadt je de best passende hooroplossing aan. Adviseert de audicien om een hoortoestel te gebruiken? Dan is het heel belangrijk dat je hierin de juiste keuze maakt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hoortoestellen verkrijgbaar. Wij adviseren om een hoortoestel te gebruiken dat past bij jouw persoonlijke wensen. Zorg wel dat je in ieder geval de keuze maakt tussen een oplaadbaar hoortoestel of een hoortoestel met batterijen

Welke opleiding heeft een audicien? 

Een audicien heeft een erkende opleiding. Aangezien klantencontacten dagelijkse kost zijn, is een hoge mate van inlevingsvermogen, vriendelijkheid en goede communicatieve vaardigheden onmisbaar. Daarnaast mag de kennis en interesse in techniek en geneeskunde niet ontbreken. Naast technische kennis spelen commerciĆ«le en sociale vaardigheden een ontzettend belangrijke rol. 

Wie hebben er last van slechthorendheid? 

Een audicien is dus gespecialiseerd in het toepassen van audiologische oplossingen om de gevolgen van de gehoorschade te verminderen. Een audicien onderzoekt cliĆ«nten op eventuele gehoorbeperking en meet dus een gehoorapparaat aan als dit nodig is. Er zijn vooral veel oudere mensen die slecht horen, maar er zijn ook voldoende jongeren die een gehoorbeperking hebben. Vaak hebben zij in het dagelijks leven problemen met hun slechthorendheid. Het is daarom ontzettend belangrijk dat een audicien goed met deze mensen omgaat en begrip heeft voor hun problemen. Een audicien dient heel precies te werken. 

Wat heeft een audicien nodig? 

Een audicien heeft een aantal belangrijke eigenschappen nodig om het beroep zo goed mogelijk uit te oefenen. Zo moet een audicien altijd een begripvol en luisterend oor hebben. Ze moeten nauwkeurig te werk gaan en moeten uiteraard ook computer skills hebben. Tot slot is geduld en de sociale vaardigheid van een audicien ontzettend belangrijk. Zij komen namelijk met verschillende mensen in contact en het is belangrijk dat zij weten hoe ze met deze mensen omgaan.